Wijzigingen in wet- en regelgeving rondom werk

Elk jaar gaat wel gepaard met veranderingen in de wet- en regelgeving rondom werk. In 2017 is dat niet anders. In dit artikel benoemt Flexibility in vogelvlucht de belangrijkste wijzigingen waar u als werkgever dit jaar mee te maken heeft, ook bij de inzet van tijdelijke krachten.

Naar artikel

 

Modelovereenkomst voor de inzet van zzp'ers

Staatssecretaris Wiebes maakte op 18 november 2016, onder grote druk van politieke en sociale instanties, bekend dat hij had besloten om de naleving van de Wet Derugelering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) op te schorten tot in ieder geval 1 januari 2018.

Het doel hiervan was om de ontstane onduidelijkheid en onzekerheid bij zowel opdrachtgevers als zzp’ers weg te nemen. De nieuwsberichten van de laatste twee weken maken echter duidelijk dat hij in deze opzet nog niet geheel is geslaagd.

Lees in bijgaand artikel hoe je er nu al voor kunt zorgen dat je de risico’s voor beide partijen minimaliseert.

Naar artikel

De wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties is een feit!

Met de recente instemming van de Eerste Kamer met de wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (wet DBA), is de afschaffing van de VAR een feit. Brancheorganisaties ABU en NBBU zijn gematigd over de nieuwe wet: tevreden met de verruiming van de implementatietijd, maar niet geheel tevreden over het ontbreken van volledige zekerheid voor opdrachtgever, ZZP-er en bemiddelaar.
De nieuwe wet gaat in per 1 mei 2016, maar wordt pas vanaf 1 mei 2017 effectief gehandhaafd. Er is dus sprake van een overgangsjaar. Een periode waarin jij jezelf kan instellen op de afschaffing van de VAR en op het werken met de goedgekeurde modelovereenkomsten voor de ZZP-bemiddelaar.

Naar artikel

 

Inlenersbeloning: voorkom schijnconstructies!

Om het verschil in beloning tussen uitzendkrachten en personeel met een rechtstreeks dienstverband tegen te gaan, zijn uitzendbureaus vanaf 30 maart 2015 wettelijk verplicht om de zogenaamde inlenersbeloning toe te passen.

In bijgaand artikel wordt de inlenersbeloning nader toegelicht, leest u hoe u ongewenste schijnconstructies voorkomt en op welke wijze Flexibility voor u borgt dat de inlenersbeloning correct wordt toegepast.

Naar artikel

 

Blijf op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen en schrijf je in op onze Nieuwsbrief

© Flexibility Onderwijs 2017